Dit is een recept voor 2 personen. Ingrediënten:
- 2 bosuitjes
- 4 tomaten
- ½ avocado
- citroensap
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- ½ eetlepel olijfolie
- 4 volkoren boterhammen - snufje peper en een snufje kurkuma - serveer evt. met warme groenten naar smaak of een losse salade
Bereiding:
- Maak de bosui schoon en snijd hem klein.
- Was de tomaten. Verwijder het vruchtvlees. - Snijd het vruchtvlees van de tomaten in stukjes. - Snijd de tomaten in stukken.
- Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het in kleine blokjes. - Breng de avocado op smaak met wat peper.
- Druppel er wat citroensap over. - Voeg het vruchtvlees van de tomaten aan de avocado toe. - Klop de eieren los met de melk. - Doe wat olijfolie in de pan. Voeg het eimengsel toe. - Doe de stukken tomaat (buitenkant) en bosui erbij en maak op smaak met peper en kurkuma.
- Bak er een omelet van.
- Leg de omelet op het brood. - Serveer er de avocado/ tomatensalsa bij. - Voeg evt. warme groenten naar smaak of een losse salade toe. Ingrediënten over?
Avocado: Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast.
Comments