top of page

Lunch: Omelet met tomaten-avocadosalsa

  • Foto van schrijver: jessicavanraalte
    jessicavanraalte
  • 9 nov 2020
  • 1 minuten om te lezen

Dit is een recept voor 2 personen. Ingrediënten:

- 2 bosuitjes

- 4 tomaten

- ½ avocado

- citroensap

- 3 eieren

- 3 eetlepels halfvolle melk

- ½ eetlepel olijfolie

- 4 volkoren boterhammen - snufje peper en een snufje kurkuma - serveer evt. met warme groenten naar smaak of een losse salade

Bereiding:

- Maak de bosui schoon en snijd hem klein.

- Was de tomaten. Verwijder het vruchtvlees. - Snijd het vruchtvlees van de tomaten in stukjes. - Snijd de tomaten in stukken.

- Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het in kleine blokjes. - Breng de avocado op smaak met wat peper.

- Druppel er wat citroensap over. - Voeg het vruchtvlees van de tomaten aan de avocado toe. - Klop de eieren los met de melk. - Doe wat olijfolie in de pan. Voeg het eimengsel toe. - Doe de stukken tomaat (buitenkant) en bosui erbij en maak op smaak met peper en kurkuma.

- Bak er een omelet van.

- Leg de omelet op het brood. - Serveer er de avocado/ tomatensalsa bij. - Voeg evt. warme groenten naar smaak of een losse salade toe. Ingrediënten over?

Avocado: Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast.


コメント


logo-xl.png
  • Instagram - Jessica van Raalte
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
Locatie 1

Voortsweg 204
7523 CK  Enschede

Locatie 2

Online

Privacyverklaring

© 2025 door JessicavanRaalte

bottom of page